Van bruchem duurzaam
Zonnepanelen

Wilt u graag besparen op uw energierekening door zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Dan bent u bij Van Bruchem Duurzaam aan het juiste adres! Als dé specialist op het gebied van duurzame oplossingen kunnen wij u alles vertellen over de werking en besparingsmogelijkheden van zonnepanelen, alsmede de subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zogeheten fotovoltaïsche cellen, welke in staat zijn om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Die elektriciteit, die via een omvormer en kabels de woning in wordt geleid, is precies hetzelfde als de elektriciteit die u nu van uw energieleverancier afneemt; alleen de elektriciteit van zonnepanelen is gratis! Daarbij is het opwekken van energie middels zonnepanelen natuurlijk vele malen efficiënter, omdat het niet naar uw woning getransporteerd hoeft te worden.

Hoeveel kan ik besparen met zonnepanelen?

Hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het aantal zonnepanelen, de hellingshoek waarin deze geplaatst kunnen worden, en in welke richting uw dak gesitueerd is. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u kunt behalen. Wanneer het dak van woning richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen, profiteert u van het hoogste rendement. Tel daar de steeds hoger wordende energieprijzen bij op, in combinatie met de laatste technologische ontwikkelingen, en u kunt een zeer aantrekkelijke besparing realiseren! Hoeveel dat precies is, kunnen wij uiteraard voor u in kaart brengen.

Hoe zit het met subsidies voor bedrijven?

Als ondernemer in Nederland kunt u van een zeer aantrekkelijk fiscaal voordeel profiteren wanneer u investeert in zonnepanelen. U kunt gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Met de MIA kunt u maximaal 36% van de investeringskosten voor zonnepanelen in aftrek brengen op de fiscale winst van uw onderneming. De Vamil biedt u vervolgens de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer deze kosten worden afgeschreven; hierdoor profiteert u niet alleen van een rentevoordeel, maar ook van een liquiditeitsvoordeel. 

Meer weten over zonnepanelen?

Ben u benieuwd naar de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden van zonnepanelen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan bij Van Bruchem Duurzaam in Wijk en Aalwijk. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets! Uiteraard kunnen wij u ook informeren over andere duurzame oplossingen.

 

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!