Van bruchem duurzaam
Lucht water warmtepompen

Van Bruchem Duurzaam is dé specialist op het gebied van duurzame oplossingen voor bestaande woningen, nieuwbouwwoningen, appartementen en bedrijfspanden. De lucht-water warmtepomp is een van de oplossingen waar tegenwoordig steeds meer vraag naar is. Niet zo verwonderlijk, want het is een milieuvriendelijke oplossing waarmee u veel geld kunt besparen!

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht om in warm water, dat gebruikt kan worden voor zowel het tappen van warm water (douche, bad, keuken) als voor de centrale verwarming. Het systeem bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit is uitgerust met een ventilator, die de buitenlucht aanzuigt en naar de compressor leidt, die de temperatuur van de lucht verhoogt. Het hete koelmiddel is nu gasvorm, verplaatst zich naar de binnenunit, waar het warmte afgeeft aan het water en via het verwarmingssysteem gedistribueerd wordt. Het koelmiddel verandert hierna weer in vloeistof.

Is een lucht-water warmtepomp geschikt voor mij?

Wanneer u overweegt een lucht-water warmtepomp te laten installeren, moet u eerst weten of uw woning wel geschikt is voor een dergelijke installatie. Het is belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is. Is dat (nog) niet het geval, dan raden we aan om eerst de isolatie te verbeteren. Op die manier kunt u van een optimaal rendement profiteren. Ook een lage temperatuurverwarming (zoals vloerverwarming of over-gedimensioneerde radiatoren) heeft de voorkeur.

Wat zijn de voordelen van een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de conventionele CV-ketel, en maakt het gebruik van aardgas of stookolie overbodig. Omdat de gasprijzen naar verwachten flink zullen gaan stijgen en een lucht-water warmtepomp een langere levensduur heeft dan een CV-ketel, kunt u uw investering binnen afzienbare tijd terugverdienen. Daarbij kunnen veel nieuwere lucht-water warmtepomp modellen niet alleen gebruikt worden om te verwarmen, maar ook om te koelen! U bent dus het hele jaar door verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. Een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een aard warmtepomp is dat er voor een lucht-water warmtepomp geen graafwerkzaamheden uitgevoerd hoeven worden.

Meer weten over lucht-water warmtepompen?

Van Bruchem Duurzaam in Wijk en Aalburg kan bekijken of uw woning geschikt is voor de plaatsing van een lucht-water warmtepomp, en de investering en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan! Indien u nog meer wilt besparen, kunnen wij u uiteraard ook adviseren over andere duurzame oplossingen die goed met een warmtepomp gecombineerd kunnen worden.

 

Vraag nu een offerte aan!