Van bruchem duurzaam
Aardwarmtepompen

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame oplossingen voor het verwarmen van hun woning en water. Deze oplossingen zijn niet alleen veel beter voor het milieu, maar zorgen ook voor een aanzienlijke besparing op de energierekening! Van Bruchem Duurzaam vertelt u graag meer over de werking, mogelijkheden en voordelen van een aardwarmtepomp.

Hoe werkt een aardwarmtepomp?

Een aardwarmtepomp is een warmtepomp die warmte uit de grond haalt en deze vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen. Het systeem vereist een ondergronds netwerk van leidingen, waarin een mix van water en antivries wordt rondgepompt. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de grond kan worden opgenomen en kan worden teruggestuurd naar de pomp, die het verwarmde water vervolgens weer aan de woning afgeeft.

Welke soorten aardwarmtepompen zijn er?

Er zijn tegenwoordig twee soorten aardwarmtepompen: een horizontaal systeem en een verticaal systeem. Bij het horizontaal systeem wordt het netwerk van buiten op een diepte van ongeveer anderhalve meter aangelegd. Dit kan echter alleen wanneer er zich voldoende ruimte rondom de woning bevindt, en er geen struiken of bomen staan met een verticale wortelgroei. Indien de ruimte rondom het huis beperkt is en/of er wel sprake is van verticale wortelgroei, dan kan er gekozen worden voor een verticaal systeem; daarbij worden de leidingen veel dieper in de grond geplaatst.

Wat zijn de voordelen van een aardwarmtepomp?

Met een aardwarmtepomp kan de warmte uit de grond gebruikt worden om de woning te verwarmen, zonder dat hier veel energie voor wordt gebruikt. Tevens kunt u de wonings gratis koelen. U kunt dus een aanzienlijke besparing op uw energierekening realiseren! De investering die u doet voor de installatie van de aardwarmtepomp kunt u dus al vrij snel weer terugverdiend hebben. Met het oog op de almaar stijgende energieprijzen, kunt u er tevens vanuit gaan dat u in de toekomst alleen maar meer gaat besparen.

Meer weten over aardwarmtepompen?

Heeft u interesse in een aardwarmtepomp? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Van Bruchem Duurzaam in Wijk en Aalburg! Wij kunnen tevens een indicatie geven van de investering en besparingsmogelijkheden op de lange termijn. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen en weet u altijd waar u aan toe bent.

 

Vraag een offerte aan!